Sporthal de Struijck   Zaandam

4 podiumplaatsen tijdens eerste Kunstrolschaats wedstrijdweekend


10 en 11 maart 2018 – Afgelopen weekend is het wedstrijdseizoen gestart met de B-klasse wedstrijd in Valkenswaard. 12 leden van de Zaanse Roller Club Pauwin hebben hun uiterste best gedaan. 4 leden haalden dan ook een mooie podiumplaats. Voor velen was dit hun eerste wedstrijd, extra spannend dus.


Op de vroege zaterdagochtend mocht Jonna Erkelens voor het eerst haar kür rijden. Zij was erg gespannen omdat het voor haar de eerste echte wedstrijd was. Zij reed erg netjes en bleef lang op de eerste plek staan maar behaalde uiteindelijk een mooie 2e plaats in de klasse Rolrinkel B. Daarna mochten Luna Dignum en Caitlyn van Kasteel in de klasse Prepupil B1. Beiden meiden reden een hele mooie kür in een groot deelnemersveld. Luna behaalde de 3e plaats en Caitlyn werd 5e van de 19 deelnemers. In de klasse Prepupil B2 deden Nyala Bijvoet en Joëlla van Kasteel mee.

Deze grote groep van 21 kunstrolschaatsers bleken aan elkaar gewaagd te zijn. Maar Nyala en Joëlla hielden zich goed staande tijdens hun eerste wedstrijd. Joëlla eindigde op een 9e plaats en Nyala op een 12e plaats.In de klasse Pupil B1 deden 5 leden van de Zaanse Roller Club mee. Lisa van Heusden eindigde op een zeer nette 6e plaats, Luna Stoutenburg werd 11e, Isis Wijker werd 15e, Julia Koster werd 18e en Franka Mantel werd 19e.

Op de zondag mochten twee leden met hun trainsters afreizen naar Valkenswaard. Noha ElBazi reed een nette en sterke kür, zij stond een tijd op het podium maar helaas eindigde zij net naast het podium op een 4e plaats in de klasse Supermini B vrijrijden. In de klasse Mini B roldansen behaalde zij echter wel een hele nette gedeelde 2e podiumplaats met een deelneemster uit Nieuwegein. Voor Noha was dit haar eerste Roldanswedstrijd en kwam dit als een ware verassing voor haar. Nina Vermaat behaalde ook een hele nette 2e podiumplaats na het rijden van een sterke kür in de klasse Espoir B vrijrijden. Bij het roldansen stond Nina na de verplichte roldansen op een 9e plaats maar wist zich na een goede Vrije dans naar een 6e plaats te roldansen.

Aankomend weekend is er de volgende wedstrijd, dit keer in Zaandam zelf. Dan mogen 7 leden van de Zaanse Roller Club hun roldanskunsten laten zien tijdens de eerste A-klasse wedstrijd Roldansen van het seizoen.


Trainster Daisy Bosma, Joëlla van Kasteel, Nyala Bijvoet, Caitlyn van Kasteel, Luna Dignum en trainster Salika Klitsie.


Voor meer informatie: cayleighmeyn@gmail.com