Sporthal de Struijck   Zaandam

5 Medailles voor Zaanse kunstrolschaatsers bij NRB-Cup

Zaandam 25 september – Afgelopen weekend hebben 7 Zaanse kunstrolschaatsers meegedaan aan de landelijke NRB-Cup in Kerkdriel. Maar liefst 5 medailles behaalde zij tijdens de belangrijkste wedstrijd voor de B-klassen. Katharina Keyner, Elze Dusebout en Daisy Bosma mogen zich een jaar lang NRB Kampioen van Nederland noemen.


Krista Abbink reed één van haar beste küren van het afgelopen seizoen en wist hiermee ook een zeer nette 2e plaats te behalen in de klasse Mini B. Nina Vermaat wist in deze klasse een 10e plaats te behalen, maar eindigde bij het roldansen net naast het podium op een 4e plaats.

Voor Katharina Keyner was het een mooi weekend. Zij reed een zeer nette kür en wist hiermee een 1e plaats te behalen en is tevens NRB Kampioen in de klasse Espoir B. Bij het figuren was het spannend of zij hier in de klasse Cadet B ook de 1e plaats zou behalen maar uiteindelijk greep ze naar het zilver.


Elze Dusebout reed nette figuren en wist ook het hele seizoen de

1e plaats op het podium te behouden in de klasse Espoir B.

Met vrijrijden eindigde zij op een 8e plaats en bij het roldansen op een 9e en 10e plaats. Sanne van Nugteren behaalde in deze klasse bij het vrijrijden een 7e plaats en bij het roldansen een 6e en 7e plaats. Marisha Prins eindigde in deze klasse bij het vrijrijden op een 10e plaats en bij het roldansen op een 5e en 8e plaats.


Voor Daisy Bosma was het een speciale dag, na meer dan 20 jaar stopt zij met het vrijrijden. Zij reed een sterke Korte Kür, en dit was vrijwel haar beste Korte Kür van het seizoen. Ook haar Lange Kür ging goed. Daisy kan dan haar rolschaatscarrière afsluiten als NRB Kampioen 2017, want zij eindigde op de 1e plaats in de klasse

Junior B.Daisy Bosma

Katharina Keyner

vervolg