Sporthal de Struijck   Zaandam

Goud, Zilver en Brons voor Zaanse Roldansters


17 en 18 maart 2018 – Afgelopen weekend mochten de Zaanse Roldansers hun eerste roldanswedstrijd van het seizoen rijden. Zeven leden van de Zaanse Roller Club Pauwin mochten op zaterdag in Moerkapelle en Zondag in Zaandam hun mooiste danssen laten zien. Luna vd Werff behaalde het goud, Judith Pietersma het Zilver en Elvira Zonneveld het Brons, een mooi weekend.


Op zondagochtend mochten vier leden afreizen naar Moerkapelle, waar de rolschaatsvereniging Rolling 90 organisator was. Vanaf de zomer is er veel samenwerking geweest tussen beide verenigingen en dit voelde dan ook beetje als een thuiswedstrijd. Luna vd Werff mocht deze dag beginnen in de Klasse Pupillen A. Zij reed met veel plezier de Carlos Tango en straalde dit ook uit in haar dans. Technisch was haar dans goed en hield zij goed maat op de telling van de muziek. Dit resulteerde dan ook in een mooie 1e plaats en een glimlach van oor tot oor. Nova Abbink mocht haar dansen laten zien in de klasse Mini A.

Voor Nova extra spannend want ze rijdt dit jaar in een hogere klasse, het deelnemersveld is dan ook sterker. Zij reed haar twee dansen naar kunnen en zij behaalde een nette 5e plaats. Ook Claudia Keyner en Ayla Brasz komen dit jaar in een hogere klasse uit, Espoir A. Zij moesten twee roldansen rijden. De eerste roldans, de Werner Tango, ging bij beiden meiden erg goed. Ook de tweede dans, de Swing Foxtrot was naar kunnen. Claudia eindigde op een 8e plaats en Ayla op een 12e plaats. Trainsters Judith Pietersma, Charissa Burgers en Nicky Boer waren zeer tevreden over deze dag en zien nog veel ruimte voor verbetering bij de meiden, aldus Charissa.

Op zondag werd de wedstrijd gehouden in Sporthal de Struijck in Zaandam, ook weer georganiseerd door Rolling 90 in samenwerking met onze vereniging. Katharina Keyner komt dit jaar uit in de klasse Cadet A. Zij reed haar dansen naar kunnen en was zelf ook tevreden, Katharina eindigde op een 7e plaats. In de Nationale klasse reden Judith Pietersma en Elvira Zonneveld. Beiden reden goede en sterke dansen en dit resulteerde dan ook in een 2e plaats voor Judith Pietersma en een 3e plaats voor Elvira Zonneveld. Ook bij deze dames was er een glimlach van oor tot oor te zien en terecht.

Bovenste rij: Elvira Zonneveld, Katharina Keyner en Judith Pietersma.
Onderste rij: Trainsters Nicky Boer en Charissa Burgers

Nova Abbink, Ayla Brasz, Claudia Keyner en Luna vd Werff met trainster Judith Pietersma.