Sporthal de Struijck   Zaandam

NL - Doet

NL-doet is een onderdeel van het Oranjefonds. Dit fonds zet zich in voor allerlei goede doelen en ons koningshuis heeft haar naam er ook aan verbonden. NL-doet wordt jaarlijks georganiseerd en kan/mag twee dagen duren. Voor dit jaar was dat vrijdag 9 en zaterdag 10 maart. Door een project aan te dragen waar nieuwe vrijwilligers aan deel kunnen nemen is het mogelijk om een bijdrage voor de kosten te krijgen. In de sporthal zijn op deze manier al twee projecten succesvol afgerond en doet de speeltuin dit jaar voor de eerste keer mee.

Jaarlijks wordt de ondergrond van de speeltuin verwend met prut en snippers. Dit hebben we als project aangemeld. Het werk is goed zichtbaar voor de buurt, iedereen die aan wil haken is welkom en het moet toch gebeuren. Omdat het onkruid en de begroeiing langs de rand kort gehouden moet worden is daar al eerder mee begonnen. Het wordt anders teveel werk om in een ochtend te doen.

Maar eerst moesten we nog een hindernis overwinnen voordat we überhaupt iets kunnen doen...

Daarna zijn we met een klein team op 9 maart aan de gang gegaan en hebben een aanhanger vol snoeiafval naar de gemeente weg gebracht en drie kuub prut en 12 kuub snippers de speeltuin in gereden.

Het resultaat mag er zijn we kunnen er weer een jaar tegen.

Iedereen die hierbij betrokken is geweest wordt bedankt voor alle inspanning.

Met vriendelijke groet,

Carla de Groot