Sporthal de Struijck   Zaandam

Weer prijzenregenweekend voor Zaanse Roller Club Pauwin


28 maart – Afgelopen weekend was het derde weekend oprij dat leden van de Zaanse Roller Club Pauwin wedstrijd hadden. Dit keer in Valkenswaard, hier werd de eerste A-Klasse wedstrijd van het seizoen gereden. Dit weekend stonden de küren en figuren op het programma. 16 leden namen deel aan deze wedstrijd. Maar liefst 7 medailles namen de Zaanse kunstrolschaatsers mee naar huis.


Op zondag moest de wekker al vroeg gezet worden om richting het zuiden te rijden. Om 08.30 moesten de jongste leden van de Zaanse Roller Club Pauwin zich melden. Voor velen was dit hun eerste echte wedstrijd en dan meteen op een ‘vreemde’ baan. De spanning was duidelijk aanwezig. Roos de Wildt (5), Lana Wegewijs (6) en Maud Wassink (6) reden in de klasse Rolrinckel A. Alle drie waren erg zenuwachtig maar hebben het voor de eerste keer goed gedaan en eindigde op een 7e, 8e en 10e plaats. Daarna mochten de PrePupillen rijden. Elif Dimov (6) en Faïsha Shaww (6) reden in deze klasse. Beiden rolschaatssters reden een nette kür en lieten zien wat ze konden. Elif eindigde op een 10e plaats en Faïsha op een 11e plaats. Daisy de Wildt (8) rijdt dit jaar in een hogere klasse, Pupil A, zij liet ondanks wat kleine foutjes een mooie kür zien zij eindigde op de 13e plaats. Luna vd Werff mocht in de klasse Pupil A haar figuren laten zien. Zij liet technisch goede figuren zien en overtuigde de jury.

Dit resulteerde in een 1e plaats. Bij de Espoir A figuren liet Claudia Keyner ook mooie en stabiele figuren zien en mocht ook op het hoogste schavot staan, de 1e plaats. Ayla Brasz eindigde helaas net naast het podium op een 4e plaats.

 Bij het vrijrijden in dezelfde klasse lieten deze meiden een goede kür zien. Claudia eindigde op een 5e plaats en Ayla op een 7e plaats. Luna mocht later op de dag ook haar kür laten zien in de klasse SuperMini A. En ze wist ook hier de 1e plaats te bemachtigen. In de klasse Mini A mocht Nova Abbink haar kür rijden, Nova eindigde net naast het podium op een 4e plaats.

Salika Klitsie vertelde na een lange dag: “iedereen heeft netjes gereden en het plezier straalde ervan af”, Guda Pietersma zei: “Het kan natuurlijk altijd beter maar tevreden ben ik zeker!”.

Op zondag mocht Nina Vermaat de dag beginnen met de figuren in de klasse Cadet A. Zij liet sterkte en stabiele figuren zien. Dit resulteerde dan ook in een 1e plaats. Katharina Keyner en Elvira Zonneveld reden nette figuren, met af en toe kleine foutjes. Maar ze mochten naast elkaar staan op het podium op een 1e en 2e plaats. Judith Pietersma, Charissa Burgers en Cayleigh Meijn kwamen uit in de hoogste klasse, Senior figuren. De punten lagen af en toe erg dicht bij elkaar. Judith eindigde op een 2e plaats, Charissa op een 4e plaats en Cayleigh op een 5e plaats. Katharina mocht na de Senior figuren haar korte kür rijden. Deze reed ze zeer goed en kwam ook met een grote glimlach de baan af. Ze was tevreden. Aan het einde van de middag mocht zij ook haar lange kür rijden. Ook deze ging volgens haar verwachtingen en die van haar trainer Michiel Klitsie. Ze eindigde op een 4e plaats. “De eerste wedstrijd is zeer netjes gegaan, en nu gaan we hard trainen voor de Saen Rollertrophy die op 6,7 en 8 april in Zaandam gehouden wordt, aldus Michiel Klitsie”.


Vervolg