Sporthal de Struijck   Zaandam

Op zondag mocht Nova Abbink dit jaar in de klasse Mini haar kür rijden. Haar spongen en pirouettes gingen goed en eindigde op een nette 8e plaats van de 23 deelneemsters in deze klasse. Ook deden vanuit Duitsland en Italië twee jongentjes mee in de klasse Mini. Hun niveau was hoog en het was een genot om naar te kijken. Het goud ging naar de Duitser Phillip Bodamer.


Ayla Brasz en Claudia Keyner reden in de klasse Espoir. Deze klasse telde de meeste deelneemsters van de wedstrijd, maar liefst 26 kunstrolschaatssters. Ayla moest als eerste van de groep en liet een goede kür zien, haar sprongen lukte goed en pirouettes waren goed genoeg voor een 10e plaats. Bij Claudia ging het helaas iets minder dan wat zij normaal kan, zij eindigde op een 12e plaats. Katharina mocht op de zaterdag haar korte kür rijden.

Zij opende haar kür met de Axel goed, maar had helaas ook wat fouten. Terwijl de vorige wedstrijd haar korte kür foutloos uitgevoerd werd. Zondagmiddag mocht Katharina haar lange kür laten zien en eindigde uiteindelijk op een 11 plaats.

De organisatie van de Saen Rollertrophy heeft lovende woorden gekregen van de bezoekers en juryleden van dit event. En daar doe je het uiteindelijk allemaal voor. Maar ook om iedereen in de rolschaatswereld de kans te geven om aan zo’n mooie internationale wedstrijd mee te kunnen doen. We hebben mooi en hoog niveau langs zien komen, en hebben oude en nieuwe vrienden vanuit andere landen mogen verwelkomen. Hopelijk kunnen we er volgend jaar tijdens de 8e editie weer een mooi evenement van maken. Deze zal gehouden worden op 5,6 en 7 april 2019.

vervolg 2