Botenbouwnieuws
Wednesday, March 25, 2020
Beste lezers,

We zijn ondertussen alweer ruim aanbeland in 2020, hoog tijd voor een update vanuit de Botenbouw.

Na de Sinterklaasbingo eind vorig jaar kon iedereen gaan genieten van een welverdiende Kerstvakantie. Na de vakantie zijn wij in januari weer van start gegaan met de clubavonden, om precies te zijn op
10 januari.

Wednesday, March 25, 2020
Net als voorgaande jaren merkten wij ook dit jaar weer een kleine terugloop in het aantal clubleden dat aanwezig was tijdens de eerste clubavonden. Daarnaast waren er een aantal clubleden die eind 2019 hadden aangegeven dat zij in 2020 helaas geen lid meer zouden zijn. We zijn 2020 dus gestart met een kleiner clubje mensen, maar dat mag de pret uiteraard niet drukken. Er wordt nog steeds druk gebouwd aan de bootjes, zowel door de leden als de leiding. In de eerste weken van 2020 hebben we drie bootjes mogen toevoegen aan onze vloot. Zie ook de trotse eigenaren hieronder (van links naar rechts: de Hap 40 van Clemens, Daan en Linda)
Wednesday, March 25, 2020
Naast dit model bootje (de Hap 40) worden er allerlei andere modellen gebouwd, maar met de start in januari wordt er ook gewerkt aan een heel apart model welke wij normaliter niet maken: een Windekind. Net voor de start in januari werden wij via onze Facebookpagina benaderd door een man die al meer dan vijftig (!) jaar een bootje op de kast had liggen: ooit gekocht als bouwpakket door zijn vader, deels door hem gestart met de bouw maar nooit voltooid. Aan ons werd gevraagd of wij dit half-fabricaat zouden willen hebben om af te maken, daar konden we uiteraard geen nee tegen zeggen. Ondertussen wordt er door de leiding al gewerkt aan de boot: aan de hand van een op een typmachine geschreven handleiding gaan wij de komende tijd deze boot verder afmaken. In de volgende editie van het clubblad zullen wij een update geven over dit project.

Met vriendelijke groet, namens de leiding van Botenbouwvereniging Theresia Zaandam,

Thomas Overmars


    https://www.facebook.com/BotenbouwverenigingTheresiaZaandam
    

SPORTHAL DE STRUIJCK


Zaandam

Postadres

Oostzijde 132

postcode 1502 BL

Zaandam

 

Bezoek adres

Prof. Struijckenstraat 19

postcode 1502 RV

Zaandam

 

e-Boekhouden.nl