Sporthal de Struijck   Zaandam

Gezellig en Lekker Uit Eten

Na afloop van de badminton avond is het altijd gezellig nazitten. Vaak een hapje bij de borrel of een lekker koekje bij de koffie.

Maar zaterdag 16 november sloeg de gezelligste club van Theresia echt door. Het hele gezelschap ging uit eten met hun wederhelft.

Er werd gekozen voor culinaire locatie El Castel langs de Wilhelminasluis. Een goed restaurant met een uitstekende kaart.

Dat mag wat kosten. Ver van te voren bespreken leek een lachertje, maar bleek wel nodig; het restaurant zat vol.


Om 18.00 uur verzamelen aan de bar voor een welkom's dronk.

Met een joviaal handgebaar werden we naar de keurig gedekte tafels verwezen. Laat de kok zijn gang maar gaan.

Er waren smakelijke voorafje, een garnalen salade,maar ook carpatio, een heerlijk Italiaans voorgerecht.

Er werd volop gekeuveld behalve over badminton.

De wijn en bier deden avond voortvloeien in een geanimeerde sfeer. Iedereen zat te wachten op de 2e ronde! Die kwam er in de vorm van lekker vlees, vis of wat je nog meer in een goed restaurant kunt verwachten.

De gesprekken stokten en men stortte zich vol ijver op de prooi; smakelijk eten. Een volle maag, een blij gezicht maar toch nog een plek voor een toetje. Weinig keus, maar de dame blanche kreeg bij allemaal toch de voorkeur. Voor als je het niet weet; een dame blanche is een nagerecht met vanille roomijs waar warme chocolade saus overheen wordt geserveerd. Soms wordt de saus apart geserveerd zoals aan onze tafel. Het was reuze gezellig, maar zondag werd het toch gewoon weer een normale badminton avond. Er werd weer vrolijk gespeeld, maar ook weer gezellig nagekaart.