Sporthal de Struijck   Zaandam

Kunstrolschaatser Zaanse Roller Club Pauwin op Europacup.


Afgelopen week 24 t/m 30 september 2019 is er in het Italiaanse Roana gestreden om de Europacup Kunstrolschaatsen.

De Zaanse rijdster Claudia Keyner (13 jaar) van de Zaanse Rolschaats Club Pauwin  was hiervoor door de Nederlandse rolschaatsbond geselecteerd voor de discipline figuurrijden in de Klasse Espoir.

Na een prima ochtendtraining o.l.v. haar trainster Salika Klitsie moest zij vervolgens ’s middags haar wedstrijdfiguren rijden voor een 7-koppige internationale jury.

Het doel op haar eerste internationale wedstrijd was een top 10-plaats. Het eerste figuur begon ze ietwat zenuwachtig en maakte een paar slordige foutjes.

Het tweede figuur reed ze  buiten verwacht goed.

Het derde figuur, normaal gesproken haar sterkste figuur, kregen de zenuwen weer de overhand en reed ze iets minder. Uiteindelijk eindigde ze op de 10e plaats.

Al met al was iedereen tevreden over haar rijden. Ook al omdat zij wat betreft de punten heel dicht bij de rijdsters die voor  haar eindigden. Volgens haar trainster kan zij tevreden terug kijken op haar debuut op internationaal niveau.

Het internationale kunstrolschaatsseizoen zit er voor haar nog niet op. Van 9 t/m 12 oktober 2019 mag zij vervolgens naar de Interland in de Zwitserse hoofdstad Bazel waar zij samen met haar clubgenoten Ayla Brasz (klasse Espoir) en Luna van der Werff (klasse Mini) deel uitmaakt van het nationale team. Er moet dus een kleine w weken hard door getraind worden.