Sporthal de Struijck   Zaandam

Een succesvol Kunst rolschaatsseizoen                                         voor de Zaanse Roller Club Pauwin


1 oktober 2018 – Een wedstrijdseizoen bij het kunstrolschaatsen loopt vaak van Januari tot en met Juli. Afgelopen rolschaatsseizoen is zeer succesvol geweest voor de Zaanse Roller Club Pauwin, met als hoogtepunt meer dan 14 medailles tijdens de NKK en NRB-Cup. Deze successen zijn af gelopen weekend gevierd tijdens de jaarlijkse Clubkampioenschappen.

Zo kunnen Noha El Bazi in de klasse Mini Roldans, Nina Vermaat in de klasse Espoir Vrijrijden, Katharina Keyner in de klasse Nationaal Figuren en Judith Pietersma in de klasse Nationaal Roldans zich NRB-Kampioen 2018 noemen. Maar daarnaast zijn er meer podiumplaatsen gevallen tijdens de NRB-Cup op 16 juni. Zo is NinaVermaat 3e geworden in de klasse Espoir Dans en Elvira Zonneweld 2e in de klasse Nationaal Roldans.Ook de Nederlandse Kampioenschappen 2018 (30 juni en 1 juli) was een groot succes, die tevens werd gehouden in Sporthal de Struijck in Zaandam. Zo is Luna van der Werff Nederlands Kampioen 2018 geworden in de klasse Supermini Vrijrijden en is Nina Vermaat Nederlands Kampioen 2018 geworden in de klasse Cadet Figuren. Naast deze twee Nederlandse Kampioenen zijn er meer leden van de Zaanse Roller Club Pauwin op het podium geëindigd. Nova Abbink werd 2e in de klasse Mini Vrijrijden, Claudia Keyner werd 2e en Ayla Brasz 3e in de klasse Espoir Figuren, Claudia werd ook 2e bij het Vrijrijden. In de klasse Cadet Vrijrijden werd Katharina Keyner 3e. En bij de Senioren Figuren eindigde Judith op de 2e plaats.

Claudia en Ayla werden ook geselecteerd voor de Interland in Mierlo, waar negen landen aan meededen. Hier eindigde zij op een nette 16e en 18e plaats. Nina werd geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen in Portugal.

Met maar liefst 14 medailles en drie uitzendingen naar internationale wedstrijden sloot de Zaanse Roller Club Pauwin het wedstrijdseizoen 2018 tijdens de Clubkampioenschappen af en wordt er evengoed weer hard getraind voor het wedstrijdseizoen van 2019!


V.l.n.r: Nina Vermaat, Judith Pietersma, Elvira Zonneveld, Ayla Brasz, Katharina Keyner, Claudia Keyner, Noha El Bazi, Nova Abbink en Luna van der Werff.